Gedroogde Glucosesiroop

4,58

Gedroogde Glucosesiroop

Gedroogde glucosesiroop is een natuurlijke zoetstof die uit maïs wordt gewonnen. Het is een glutenvrij en veganistisch product. Je kunt deze glucosesiroop in de keuken gebruiken als zoetstof. De smaak is iets minder zoet dan de smaak van kristalsuiker.

Gedroogde glucosesiroop wordt gemaakt van zetmeel, afkomstig van maïs. Door de toevoeging van water ontstaat een chemische splitsing, waarbij de polymeren (chemische verbinding in glucose) vloeibaar worden en verder verwerkt worden tot gedroogde glucosesiroop (ook wel maltodextrine genoemd). Dit product wordt veel gebruikt in sportdranken omdat het een stof is die direct in je bloed wordt opgenomen en sneller wordt verwerkt. Daarnaast wordt deze zoetstof vaak gebruikt als vervanger van bijvoorbeeld kristalsuiker tijdens het bakken. Bij het bakken zelf merk je met het gebruik van gedroogde glucosesiroop geen verschil. Het heeft namelijk dezelfde bakeigenschappen als kristalsuiker.

Een zoetstof, maar niet zo mierzoet
Omdat gedroogde glucosesiroop wordt gewonnen uit maïs en het geen kunstmatige zoetstoffen bevat, is het een 100% natuurlijke zoetstof. Dit product heeft een Dextrose Equivalent van 21. Deze zoetstof is daarbij glutenvrij en een geschikt product voor veganisten en mensen met een fructose-intolerantie. De meeste suikers bevatten glucose, fructose of een combinatie van beiden. Ondanks dat glucose en fructose dezelfde voedingswaarden hebben, is fructose twee keer zo zoet als glucose. De smaak van deze zoetstof is hierdoor minder zoet dan andere suikers en zoetstoffen die wel fructose bevatten. Vind je baksels of andere gerechten al snel mierzoet? Dan heb je met gedroogde glucosesiroop dus de perfecte zoetstof in huis!

Land van herkomst

Frankrijk

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in een composteerbare stazak van 850 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog online!

Ingrediënten

gedroogde glucosesiroop (maïs)

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1595,48 kJ
Energie 381 kcal
Vetten 0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 97 gram
waarvan suikers 16 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 0 gram

Specificaties

Gebruik: Naar smaak
Bewaaradvies: koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Stazak (850 gram)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: