Rookaroma (Vloeibaar)

19,99

Rookaroma Vloeibaar / Liquid Smoke

Vloeibaar rookaroma ook wel ‘Liquid Smoke’ genoemd, is essentieel wanneer je een rooksmaak aan je eten wil toevoegen zonder dat je het daadwerkelijk moet roken. De ingrediënten bestaan uit water en rook. Met vloeibaar rookaroma breng je gemakkelijk de geur en smaak van gerookt vlees aan producten toe. 

Een lekkere rooksmaak aan je product

Liquid smoke ofwel vloeibaar rookaroma is één van de nieuwste trends uit de voedingsbranche. Het is de laatste jaren ook razendpopulair geworden in de horeca. Grote kans dat jij het al een keer geproefd hebt. Vroeger werden etenswaren vaak gerookt, maar de traditionele manier van roken is echter niet zo milieuvriendelijk. Daarnaast eet men tegenwoordig steeds vaker vegetarisch en kun je dankzij liquid smoke toch een goede smaak aan de vleesvervanger toevoegen. 

Liquid smoke of rookcondensaat klinkt misschien niet zo lekker, maar dat is het wel! Het geconcentreerd rookaroma is afkomstig van zaagsel. Het zaagsel wordt eerst gedroogd zodat het de correcte vochtigheid krijgt. Het hout wordt daarna verbrand in een oven zonder dat er zuurstof bij komt, hierdoor ontstaat er rook. Vervolgens wordt het hout blootgesteld aan een koudere temperatuur waardoor de rook wordt gecondenseerd en het vloeibaar wordt. 

Vloeibaar rookaroma kan voorkomen in verschillende smaken, doordat verschillende varianten houtsnippers gebruikt kunnen worden. Het rookaroma dat je bij Rowei Specerijen kunt bestellen is afkomstig van hardhout van eiken- en beukenhout en is veganistisch. Je hebt maximaal 4 gram liquid smoke nodig voor een intense rooksmaak. Je kunt er lekkere BBQ-saus mee maken of gebruik het rookaroma om je pulled pork een rokerige smaak te geven. 

Land van herkomst

Denemarken

Online bestellen

Het vloeibaar rookaroma is leverbaar in een fles van één liter.  Heb je vragen over rookaroma vloeibaar of over andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over liquid smoke en onze andere producten. Je product wordt netjes verpakt en verzonden. Rookaroma bestellen was nog nooit zo makkelijk.

Ingrediënten

rookaroma

Voedingswaarde per 100 gram

 

Energie 37,69 kJ
Energie 9 kcal
Vetten 0,7 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 0 gram

Specificaties

Gebruik: direct toevoegen aan pekel of vleesdeeg of toevoegen aan vernevelingssysteem in rookkast.
Bewaaradvies: koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Fles (1 liter)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: