Tumble Mix

3,9510,34

Tumble Mix

Tumbelen is een proces waarbij spiercellen van vlees worden geactiveerd. Hierdoor komen eiwitten vrij wat zorgt voor verbinding na het koken. Het resultaat? Je product is malser en langer houdbaar. Deze tumble mix is perfect voor het tumbelen, waardoor je jouw stukje vlees naar een nog hogere kwaliteit tilt. 

Tegenwoordig zijn er verschillende technieken om de houdbaarheid van je product te verlengen. Één van deze processen heet tumbelen. Bij tumbelen stop je je vlees in een grote roestvrijstalen mengkom, die om zijn as draait. Het lijkt eigenlijk een beetje op een cementmolen. Door het ronddraaien wordt het vlees licht beschadigd, waardoor de spiercellen van het product worden geactiveerd. De laatste jaren wordt tumbelen steeds populairder, omdat de effectiviteit steeds meer is bewezen.

Maar wat is nu precies het effect van tumbelen? Doordat bij tumbelen de spiercellen van het product worden geactiveerd, komen er meer eiwitten vrij aan de oppervlakte van het product. Uiteindelijk hecht je vlees beter aan elkaar en kan het product eventuele marinade of andere mengsels beter absorberen. 

Uiteindelijk kan tumbelen tot kwaliteitsverbetering leiden. Zo kan het zorgen voor een langere houdbaarheid. Je product wordt ook malser, doordat het mengsel beter intrekt in het vlees. Deze tumble mix is samengesteld uit de beste ingrediënten. De mix is geschikt voor zowel kippenvlees als varkensvlees. Je zou er ook spareribs mee kunnen tumbelen. 

Land van herkomst

Nederland

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in composteerbare stazakken van 200 gram en 780 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!

Ingrediënten

Stabilisator E451

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 0 kJ
Energie 0 kcal
Vetten 0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 78,1 gram

Specificaties

Gebruik: 10 tot 15 gram per kilo
Bewaaradvies: koel, droog en donker bewaren
Houdbaarheid: zie etiket
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Stazak (200 gram), Stazak (780 gram)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: