Karwijzaad (gemalen)

3,497,75

Karwijzaad (gemalen)

Karwijzaad (gemalen) is de gemalen variant van de specerij karwijzaad (heel). Dit kruid komt vooral in de Australische en Duitse keuken voor, maar is ook een graag gebruikt kruid in Griekse, Turkse en Arabische gerechten. De smaak van karwijzaad gemalen is aards en kruidig. In Nederland gebruiken we gemalen karwijzaad voornamelijk in suddergerechten. Het kruid heeft een sterke smaak en een licht bitter aroma.

Karwijzaad (gemalen) ,ook wel bekend onder de naam kummel, wordt gemaakt van de gedroogde zaadjes van de karwijplant. De karwijplant behoort, net als peterselie, tot de schermbloemenfamilie. Door de zaadjes van deze plant fijn te malen, ontstaat de gemalen variant. De smaak van karwijzaad gemalen is te vergelijken met dille en komijn. Karwij wordt soms ook wel “wilde komijn” genoemd. Je moet echter niet “te wild doen” met het gebruik van karwijzaad gemalen. De smaak, die kruidig en anijsachtig te noemen is, is namelijk veel sterker en scherper dan de smaak van komijn. Met kummel haal je een kruid in huis dat je bij veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Denk hierbij aan soepen, sauzen, kaas en gebak, maar ook aan gerechten als zuurkool, kerrie en goulash.

Gebruik
Wil je het kruid toevoegen aan je recepten, maar ben je bang dat de smaak te overheersend wordt? Dan heb je aan de gemalen variant van karwijzaad een goede. De hoeveelheid is namelijk beter te doseren omdat de zaden zijn fijngemalen. Ook als je liever hebt dat er geen hele zaadjes achterblijven bij het gebruik van deze specerij, is de gemalen variant ideaal. De smaak van karwijzaad wordt volledig in je gerechten opgenomen, zonder dat je het kruid in je gerechten terugziet. Het kruid is daarmee als het ware onzichtbaar aanwezig, maar geeft je gerechten gelukkig nog wel de heerlijke smaak mee.

Recept: Geroosterde Wortels met Gemalen Karwijzaad

Ingrediënten:

  • 500 gram wortels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel karwijzaad van Rowei Specerijen
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel Peterselie

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel de gesneden wortels over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
  3. Strooi het gemalen karwijzaad over de wortels en breng op smaak met zout en peper.
  4. Hussel de wortels zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de olie, karwijzaad en kruiden.
  5. Rooster de wortels in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en lichtbruin zijn, waarbij je ze halverwege de baktijd een keer omschept voor gelijkmatige garing.
  6. Haal de geroosterde wortels uit de oven en serveer ze warm. Garneer met peterselie voor een extra smaakdimensie.

De gemalen karwijzaad geeft deze geroosterde wortels een heerlijke en aromatische smaak. Dit eenvoudige recept is perfect als bijgerecht bij verschillende gerechten en zal zeker indruk maken op je smaakpapillen. Bestel vandaag nog gemalen karwijzaad en ontdek de veelzijdigheid en smaakrijkdom van deze specerij! Eet smakelijk!

Land van herkomst

Finland

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van 80 gram en in composteerbare stazakken van 125 gram en 525 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!

Ingrediënten

karwijzaad

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1876,04 kJ
Energie 448 kcal
Vetten 21,2 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 41 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 23,2 gram
Vezels 3 gram
Zout 0 gram

Specificaties

Gebruik: afhankelijk van toepassing, naar smaak
Bewaaradvies: koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Glazen potje (80 gram), Stazak (125 gram), Stazak (525 gram)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: