Bieslook Ringen
€3,05 – €8,39
Bieslook Ringen
Bieslook Ringen behoren tot de uienfamilie. De plant is verwant aan bolgewassen als ui, prei en knoflook. Het voegt geur en smaak toe aan gerechten en kan ook, vanwege de vorm, als garnituur gebruikt worden. Bieslook kan gebruikt worden in soepen, salades en ei-gerechten. Tevens is het ook erg goed te combineren met vis, aardappelen en kip.
De smaak van bieslook komt het best tot zijn recht als de bieslook rauw gebruikt wordt. Door frituren, bakken en koken gaat de smaak verloren. Strooi daarom bieslook pas op het laatst over een warm gerecht.
Bieslook ringen gebruik je bij:
- salades
- soepen
- omeletten
- vis
- ragouts
- In salades en als garnering
Recept: Geroosterde Zoete Aardappelsoep met Gedroogde Bieslook Ringen
Ingrediënten:
- 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 kopjes groentebouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm van Rowei Specerijen
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder van Rowei Specerijen
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/4 kopje zure room (optioneel, voor garnering)
- Gedroogde Bieslook Ringen van Rowei Specerijen, voor garnering
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de blokjes zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met gerookt paprikapoeder, gedroogde tijm, zout en peper. Hussel alles goed door elkaar zodat de zoete aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden en olie.
- Rooster de zoete aardappelblokjes in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze zacht zijn en licht gebruind aan de randen.
- Verhit ondertussen de overgebleven eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is, ongeveer 5-7 minuten. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten, tot het geurig is.
- Voeg de geroosterde zoete aardappelblokjes toe aan de pan met de ui en knoflook. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat het geheel sudderen gedurende 10-15 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer of in batches in een blender tot een gladde consistentie.
- Breng de soep op smaak met zout en peper indien nodig.
- Verdeel de hete soep over kommen en garneer met een lepel zure room, indien gewenst. Strooi wat gedroogde Bieslook Ringen van Rowei Specerijen over elke kom als smakelijke garnering.
- Serveer de geroosterde zoete aardappelsoep direct en geniet ervan!
Dit vegetarische recept combineert de romigheid van zoete aardappelen met de warmte van gerookt paprikapoeder en de subtiele smaak van gedroogde bieslookringen voor een heerlijk verwarmende maaltijd.
Land van herkomst
China
Bieslook ringen kopen
Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van 15 gram en in composteerbare stazakken van 20 gram en 90 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!
Ingrediënten
Bieslook
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1302,34 kJ |
Energie | 311 kcal |
Vetten | 3,5 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,6 gram |
Koolhydraten | 64,3 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 21,2 gram |
Vezels | 26,2 gram |
Zout | 0,7 gram |
Specificaties
Specificaties voor: Bieslook tubilair
Gebruik: Naar smaak
Bewaaradvies: Koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij
Kwaliteit
Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.
Verpakking | Glazen potje (15 gram), Stazak (20 gram), Stazak (90 gram) |
---|