Foelie (gemalen)

7,9030,39

Foelie (gemalen)

Foelie is een specerij met een vrij zachte smaak, die goed tot zijn recht komt in zowel zoete als hartige gerechten. Foelie is de gedroogde zaadmantel van de muskaatnoot. De specerij wordt vaak gebruikt in stoofschotels, soepen en gebak.

Verschil Foelie en Nootmuskaat

Foelie en Nootmuskaat komen beiden van dezelfde boom, de Muskaatboom. Daardoor is hun smaak vergelijkbaar. De vruchten van de Muskaatboom hebben aan de binnenzijde een zwarte pit, de welbekende Nootmuskaat. Het gekleurde membraan wat om deze pit heen zit, is de foelie. Tijdens het droogproces van de foelie ontstaat de kenmerkende oranje kleur. Foelie is wat zachter en verfijnder van smaak dan de Nootmuskaat.

Foelie erg veelzijdig

Door de zachtere en verfijndere smaak van foelie, wordt deze specerij vaker gebruikt in vleesgerechten, zoals stoofpotjes. Tevens is foelie ook zeer goede smaakmaker in bij desserts, puddings, vis, soepen en sauzen.

Land van herkomst

Indonesië

Foelie (gemalen) kopen

Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van  90 gram en in composteerbare stazakken van 140 gram en 600 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je product wordt netjes verpakt en verzonden.

Ingrediënten

foelie (gemalen)

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1989,11 kJ
Energie 475 kcal
Vetten 23,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 50,5 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 6,7 gram
Vezels 20,2 gram
Zout 0 gram

Specificaties

Gebruik: Naar smaak
Bewaaradvies: Koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Glazen potje (90 gram), Stazak (140 gram), Stazak (600 gram)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: