Jeneverbessen
€4,29 – €11,99
Jeneverbessen
De Jeneverbes is een specerij die oorspronkelijk veel gebruikt werd in de Centraal-Europese keuken. Jeneverbessen komen van de Juniperus communis: een conifeer uit de cipresfamilie. Deze specerij zorgt voor een pittig en bitterzoet aroma. Jeneverbessen worden onder andere gebruikt in de bereiding van stoofgerechten, ragouts en marinades.
Jeneverbessen komen dus van een conifeer (naaldboom) uit de cipresfamilie. Ze vinden hun oorsprong in Noord-Europa en de Alpen. Deze bomen groeien op het grootste deel van het noordelijk halfrond en groeien dus in een koud gebied, wat niet vaak het geval is bij specerijen. Hoe zuidelijker jeneverbessen groeien, hoe sterker hun smaak. De jeneverbes geeft een optimale smaak af in gerechten waarin hij lang kan worden meegekookt. Dan komen de zachte en zoete tonen namelijk vrij, waardoor er een kruidige, maar toch ook verfrissende smaak ontstaat. De smaak wordt ook wel houtachtig en ietwat bitter genoemd.
Je vermaalt de jeneverbes eerst voordat je hem toevoegt tijdens het koken. De jeneverbes neutraliseert de sterke smaak van wild en wordt daarom vaak gebruikt bij die gerechten. Verder kun je de jeneverbes goed gebruiken in gerechten als zuurkool, stoofschotels en verschillende vleesgerechten. Maar ook sauzen, marinades, ragout en paté worden op smaak gebracht met jeneverbessen en je kunt er je rode bieten en augurken heerlijk mee kruiden.
De jeneverbes: geniet, maar gebruik met mate
Ook al doet de naam en het uiterlijk van jeneverbessen anders vermoeden, het zijn geen échte bessen. Het zijn namelijk de gedroogde, rijpe katjes die groeien uit de bloem van de conifeer Juniperus communis. Wist je dat deze specerij ook gebruikt wordt om likeuren als gin, jenever en Bénédictine te aromatiseren? Je zult in eerste instantie misschien niet meteen aan jeneverbessen denken als ingrediënt voor jouw gerechten, maar de toevoeging van jeneverbessen zullen jouw gerechten juist doen onderscheiden van anderen. Daarbij brengt het gebruik van deze specerij nog verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee ook. De jeneverbes is namelijk rijk aan vitamine C en antioxidanten en helpt de spijsvertering op gang. Te veel jeneverbessen kunnen echter een prikkelende werking op de nieren hebben. Waar voor de likeuren waarin de jeneverbes ook wordt gebruikt geldt: geniet, maar drink met mate, geldt dat dus eigenlijk ook voor het gebruik van de jeneverbes als specerij.
Land van herkomst
Duitsland
Online bestellen
Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van 70 gram en in papieren stazakken van 100 en 430 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog online!
Ingrediënten
jeneverbessen
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1507,54 kJ |
Energie | 360 kcal |
Vetten | 2 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 73 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 12,5 gram |
Vezels | 0 gram |
Zout | 0 gram |
Specificaties
Gebruik: afhankelijk van toepassing, naar smaak
Bewaaradvies: koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij
Kwaliteit
Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.
Verpakking | Glazen potje (70 gram), Stazak (100 gram), Stazak (430 gram) |
---|