Paprikapoeder Gerookt

3,609,05

Paprikapoeder Gerookt

Paprikapoeder gerookt vindt zijn oorsprong in de Spaanse keuken. Het wordt ook wel  pimentón genoemd en wordt gemaakt van een speciale, peperachtige paprikasoort. De smaak van paprikapoeder gerookt is daardoor intens en rokerig, heel anders dan de meer neutrale “gewone” paprikapoeder. Deze Spaanse smaakmaker wordt onder andere gebruikt in pikante sauzen en gerechten als paella.

Zo makkelijk als je paprikapoeder gerookt toevoegt aan je recepten, zo tijdrovend is het productieproces ervan. De speciale, soort peperachtige paprika’s worden dagenlang gerookt boven een vuur van eikenhout. Tijdens dit rookproces moeten de paprika’s steeds met de hand worden gedraaid. Als de gewenste droogte is bereikt, worden de steeltjes en zaadlijsten verwijderd. Vervolgens wordt het gedroogde vruchtvlees vermalen tot poeder. Tijdens het rookproces, dat soms wel twee weken duurt, wordt de intense gerookte smaak opgebouwd. Het geeft pikante sauzen en gerechten als paella een karaktervolle, aromatische rooksmaak en rode kleur.

Belangrijk smaakverschil
Bij de naam van paprikapoeder gerookt denk je misschien al snel aan “gewone” Paprikapoeder, maar vergis je niet: deze twee verschillen sterk van smaak. Gewone paprikapoeder heeft een meer neutrale paprikasmaak, waar de gerookte variant een karakteristieke, rokerige en intense smaak heeft. Dit kruid dient voorzichtig gedoseerd te worden, daar de smaak sterk is en al gauw kan overheersen. Om je een idee te geven: één theelepel gerookte paprikapoeder is voldoende in een recept voor vier personen. Je hebt met deze variant dus een Spaanse smaakmaker in huis waar je niet veel van hoeft te gebruiken om zijn karaktervolle smaak te kunnen proeven. Je hebt er tevens een kruid mee in huis dat je niet in een doorsnee keuken tegenkomt. Gerookte paprikapoeder is namelijk niet zomaar in elke supermarkt te verkrijgen. Gelukkig heb je dit kruid bij ons makkelijk besteld en zo in huis.

Land van herkomst

Spanje

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van 95 gram en in composteerbare stazakken van 180 gram en 670 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!

Ingrediënten

paprika (gerookt)

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1494,97 kJ
Energie 357 kcal
Vetten 13 gram
waarvan verzadigde vetzuren 2,1 gram
Koolhydraten 34,9 gram
waarvan suikers 33,2 gram
Eiwitten 14,8 gram
Vezels 20,9 gram
Zout 0 gram

Specificaties

Gebruik: afhankelijk van toepassing, naar smaak
Bewaaradvies: koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Glazen potje (95 gram), Stazak (180 gram), Stazak (670 gram)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: