Venkelzaad (Heel)
€2,95 – €7,19
Venkelzaad (Heel)
Venkelzaad (Heel) is een specerij uit de Aziatische keuken die veel gebruikt wordt in Oosterse gerechten. De zaden komen van de venkelplant: een naar anijs smakende plant. Het gebruik van deze specerij geeft dan ook een kruidige, anijsachtige smaak aan je gerechten.
Roosteren voor meer smaak
Venkelzaad komt dus van de zaden van de venkelplant. De zaden van deze plant ontstaan wanneer de bloemen van de venkelplant zijn uitgebloeid. Na het drogen van deze zaden zijn ze geschikt als specerij. De zaden zijn ongeroosterd te gebruiken en smaken dan nog wat bitter. Door de zaden eerst te kneuzen en vervolgens te roosteren, ontstaat er meer smaak. Het toevoegen van slechts enkele zaadjes geeft je gerechten al een kruidige, anijsachtige smaak met de geur van zoethout.
Gebruik in verschillende gerechten
Venkelzaad (heel) kan aan veel verschillende gerechten worden toegevoegd. Zo kan je het gebruiken bij het bakken van brood of andere zoete producten. Maar het is ook een heerlijke toevoeging bij het bereiden van tomatensaus, soepen en visgerechten. In Frankrijk en Italië wordt venkelzaad al langere tijd veelvuldig gebruikt. In deze landen wordt venkelzaad met name gebruikt bij vleesgerechten en stoofschotels. Tevens kan je er lekkere venkelthee mee maken.
Recept: Geroosterde Groenteschotel met Venkelzaad
Ingrediënten:
- 2 courgettes, in plakjes gesneden
- 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
- 1 aubergine, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel hele venkelzaad van Rowei Specerijen
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een grote kom de courgette, rode paprika, aubergine, rode ui en knoflook.
- Voeg de olijfolie, balsamicoazijn, hele venkelzaad, gedroogde tijm, gedroogde oregano, zout en peper toe aan de groenten. Meng alles goed zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden en specerijen.
- Verdeel de groenten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn. Halverwege de baktijd kun je de groenten voorzichtig omscheppen voor een gelijkmatige garing.
- Haal de groenteschotel uit de oven en serveer warm als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd, bijvoorbeeld met gegrilde tofu, quinoa of couscous.
- Geniet van de heerlijke smaak van de geroosterde groenteschotel met de subtiele hint van venkelzaad van Rowei Specerijen!
Deze geroosterde groenteschotel is een smakelijke en gezonde optie voor vegetariërs en liefhebbers van geroosterde groenten. De combinatie van venkelzaad en andere gedroogde kruiden en specerijen voegt een heerlijke smaak toe aan de groenten, waardoor ze een ware traktatie worden voor de smaakpapillen. Enjoy!
Op zoek naar gemalen venkelzaad? Klik dan hier!
Land van herkomst
Egypte
Online bestellen
Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van 85 gram en in composteerbare stazakken van 145 gram en 500 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!
Ingrediënten
venkelzaad
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 104,69 kJ |
Energie | 25 kcal |
Vetten | 0,3 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,1 gram |
Koolhydraten | 28,4 gram |
waarvan suikers | 28,4 gram |
Eiwitten | 24,3 gram |
Vezels | 41,9 gram |
Zout | 0 gram |
Specificaties
Gebruik: afhankelijk van toepassing; naar smaak
Bewaaradvies: goed afgesloten, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij
Kwaliteit
Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.
Verpakking | Glazen potje (85 gram), Stazak (145 gram), Stazak (500 gram) |
---|