Zeezout Grof

2,96

Zeezout Grof

Zeezout grof is een vorm van zout die wordt gekenmerkt door de grove korrelstructuur. Deze zoutvorm heeft geen chemische zuivering ondergaan en is 100% natuurlijk. Door de verfijnde smaak en structuur van de zoutkorrel geeft het verschillende gerechten een ultieme smaaksensatie.

Zeezout grof is een alternatief voor keukenzout en 100% natuurlijk. Waar bij keukenzout, dat uit de grond wordt gewonnen, een chemische zuivering wordt toegepast, is dat bij zeezout niet nodig. Met behulp van zon en wind wordt zeezout grof gewonnen uit zeewater. Hiervoor worden eerst kuilen gegraven waar het zeewater met behulp van wind naar toe kan stromen. De zon zorgt er vervolgens voor dat het verdampingsproces op gang komt, zodat de zoutconcentratie kan stijgen. Als de zoutconcentratie voldoende is gestegen, kan zeezout grof gewonnen worden. Je hebt dit zout dus een ecologisch verantwoord product in huis.

Dingen die je wél met een korreltje zout moet nemen
Deze ecologisch verantwoorde vorm van zout heeft in vergelijking met keukenzout een meer genuanceerde zoutsmaak. Dit komt omdat zeezout grof uit de zee wordt gewonnen en daardoor uit meerdere zouten bestaat. In combinatie met de grove structuur van zeezout grof is deze zoutvorm uitermate geschikt om gerechten van een heerlijk zoute garnering te voorzien. Van pretzels en bruschetta tot het garneren van een stukje vlees of vis: dankzij de genuanceerde smaak van zeezout is de grove korrel niet te overheersend en geef je jouw gerechten een ultieme smaaksensatie. Dus waar je niet altijd alles met een korreltje zout moet nemen, moet je jouw gerechten absoluut wél met een korreltje zeezout grof nemen!

Land van herkomst

België

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in een composteerbare stazak van 1 kilo. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!

Ingrediënten

zout

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 0 kJ
Energie 0 kcal
Vetten 0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 100 gram

Specificaties

Gebruik: afhankelijk van toepassing, naar smaak
Bewaaradvies: koel, droog en donker
Houdbaarheid: zie etiket
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Stazak (1 kilo)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: