Jordanese Ossenworstmix
€4,79 – €12,39
Jordanese Ossenworstmix
Jordanese Ossenworstmix, de échte Amsterdamse klassieker. Al sinds de 17e eeuw is de ossenworst populair in Amsterdam. In een Amsterdamse kroeg in de Jordaan mag het bordje met ossenworst dan ook niet ontbreken. Je krijgt de ossenworst vaak voorgeschoteld als borrelhap in plakjes, met daarbij een uitje, oude kaas en een likkie mosterd.
Hoe kan ik de lekkerste Jordanese ossenworst op tafel toveren?
- Kies allereerst je stuk vlees. Het allerlekkerst is natuurlijk een stukje vlees van de os, maar een ander stuk rundvlees volstaat natuurlijk ook! Denk daarbij bijvoorbeeld aan riblappen.
- Daarna maal je het vlees. Je kunt er voor kiezen om het vlees te laten malen door de slager of om dit zelf te doen.
- Kruid het vlees met de Jordanese ossenworstmix van Rowei Specerijen. Gebruik 15-20 gram ossenworst mix per kilo vlees.
- Naast de Jordanese ossenworstmix, voeg je ook nog 20 gram Colorozozout / Nitrietzout 0,6% toe per kilo vlees. Hierdoor behoud je vlees uiteindelijk zijn mooie rode kleur.
- Meng het geheel goed door elkaar en zorg voor een goede binding.
- Vul hierna de Ossenworstdarmen met het mengsel. Je kan hier het beste een worstelvuller voor gebruiken. Mocht je deze niet in huis hebben, gebruik dan een lepel en voeg beetje voor beetje een laagje vlees toe in de darm.
- Als de darm gevuld is, knoop dan de darm dicht.
- Laat de worst vervolgens 24 uur in de koeling liggen. Hierdoor kleurt het vlees terug.
Land van herkomst
Nederland
Online bestellen
Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van 120 gram en in composteerbare stazakken van 215 gram en 970 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!
Ingrediënten
Dextrose, kruiden en specerijen (witte peper, foelie), natuurlijk aroma, gedroogde glucosesiroop, voedingszuur (E262, E301).
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1604 kJ |
Energie | 379 kcal |
Vetten | 2,6 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,8 gram |
Koolhydraten | 76,9 gram |
waarvan suikers | 57,3 gram |
Eiwitten | 8,9 gram |
Vezels | 6,1 gram |
Zout | 0,5 gram |
Specificaties
Gebruik: 15-20 gram per kilo vlees
Bewaaradvies: Koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij
Kwaliteit
Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.
Verpakking | Glazen potje (120 gram), Stazak (215 gram), Stazak (970 gram) |
---|