Leverworst Kruiden

4,0918,49

Leverworst Kruiden

Leverworst, een worst die het al jaren erg goed doet in Nederland. De worst bestaat voor minstens 30 procent uit jawel: lever. Al is men in Nederland niet per se gek op orgaanvlees, doet de leverworst het toch erg goed op feesten en wordt het vaak als broodbeleg geconsumeerd. Met de Leverworst Kruiden van Rowei Specerijen bereidt jij gemakkelijk jouw eigen leverworst!

De smaak van leverworst kruiden

De leverworst kruiden van Rowei Specerijen is een samengestelde mix waarin je alle componenten terugvindt die jou helpen om een smaakvolle leverworst te bereiden. Zo bevat onze kruidenmix peper, gember, foelie, nootmuskaat, kardemom, koriander, majoraan, tijm en kruidnagel. Per kilogram vlees gebruik je 5 gram van de leverworst kruiden. Deze kruidenmix maakt het zeer eenvoudig voor jou om een lekkere leverworst op tafel te zetten.

Recept: Zelfgemaakte Leverworst

Ingrediënten:

  • 500 gram varkenslever
  • 500 gram varkensvlees (bijvoorbeeld schouderkarbonade)
  • 250 gram rugvet van varken
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 6,25 gram Leverworst Kruiden van Rowei Specerijen
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen witte peper
  • Boter of olie om te bakken

Instructies:

  1. Snijd de varkenslever, varkensvlees en rugvet in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Verhit een beetje boter of olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook glazig.
  3. Voeg de blokjes lever, varkensvlees en rugvet toe aan de pan en bak ze tot ze gaar zijn, ongeveer 10-15 minuten.
  4. Haal het vleesmengsel van het vuur en laat het iets afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C.
  6. Maal het vleesmengsel samen met de leverworst kruiden in een vleesmolen of keukenmachine tot een fijne massa.
  7. Klop de eieren los in een kom en voeg ze samen met de melk, paneermeel, zout en gemalen witte peper toe aan het gemalen vleesmengsel. Meng goed.
  8. Vet een bakvorm of cakeblik in met wat boter of olie en schep het vleesmengsel erin. Druk het mengsel goed aan.
  9. Bak de leverworst in de voorverwarmde oven gedurende 60-75 minuten, of tot de leverworst gaar is en een goudbruine korst heeft gekregen.
  10. Laat de leverworst afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in plakjes snijdt.

Serveer de zelfgemaakte leverworst op brood of toast, of als onderdeel van een charcuterieplankje. Geniet van de heerlijke smaak van deze ambachtelijke leverworst, gekruid met de unieke mix van peper, gember, foelie, nootmuskaat, kardemom, koriander, majoraan, tijm en kruidnagel van Rowei Specerijen!

Land van herkomst

Nederland

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van 80 gram en in composteerbare stazakken van 150 gram en 640 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!

Ingrediënten

peper, gember, foelie, nootmuskaat, kardemom, koriander, majoraan, tijm, kruidnagel

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1535,51 kJ
Energie 366,68 kcal
Vetten 12,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,6 gram
Koolhydraten 61,1 gram
waarvan suikers 2,3 gram
Eiwitten 9,5 gram
Vezels 22,1 gram
Zout 0 gram

Specificaties

Gebruik: 5 gram per kilo
Bewaaradvies: Koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: Geen allergenen bevattende ingrediënten
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Glazen potje (80 gram), Stazak (150 gram), Stazak (640 gram)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: