Merguez Worstjes Kruiden
€3,25 – €11,79
Merguez Worstjes Kruiden
Op zoek naar de lekkerste kruiden om heerlijke merguez worstjes mee te maken? Dan is deze merguez worstjes kruiden wat voor jou! Met deze mix bereid je pittige worstjes die heerlijk zijn voor op de barbecue of grill. Merguez worstjes komen oorspronkelijk uit de Noord-Afrikaanse keuken en zijn rood van kleur.
Merguez worstjes worden van oudsher gemaakt van rundvlees of lamsvlees. Tegenwoordig worden merguez worstjes soms ook gemaakt van kippenvlees. De kruidenmix bestaat onder andere uit paprika, peper, knoflook en mosterd waardoor het vlees een karakteristieke pikantheid en rode kleur krijgt.
Met merguez worstjes kun je alle kanten op
Het woord merguez betekent letterlijk ‘worstje’. Het vlees van de worstjes gaat in schapensnaren. Merguez worstjes zijn dun en daardoor snel klaar op de barbecue of grill, maar de worstjes zijn ook geschikt om in de pan te bakken. Tijdens het bakken komt veel vet vrij waar je vervolgens lekker je groenten in kan bakken. De worstjes zijn het lekkerst om te serveren met een stokbrood of pitabrood, maar merguez worstjes serveer je ook:
- bij couscous
- door stoofpotjes
- bij rijst
- op hotdogbroodjes
Recept: Zelfgemaakte Merguez Worstjes met Rowei Specerijen Merguez Kruiden
Ingrediënten:
- 1 kg lamsvlees, gemalen
- 50 gram Rowei Specerijen Merguez Worstjes kruiden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 eetlepels gehakte verse koriander
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
- Zout naar smaak
- Schapensnaren 20/22
- Of Schapensnaren 22/24
- Of runderdarmen
Instructies:
- Meng het gemalen lamsvlees, Rowei Specerijen Merguez worstjes kruiden, knoflook, ui, koriander, peterselie en zout in een grote kom. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Zorg dat alles goed koud blijft.
- Bevestig een trechter aan de gehaktmolen en stop de schapensnaren op de trechter. Zorg ervoor dat de darm goed strak zit en knoop het uiteinde dicht.
- Voer het lamsvleesmengsel langzaam door de gehaktmolen en vul de schapensnaren gelijkmatig met het vleesmengsel. Zorg ervoor dat de darm niet te strak wordt gevuld om barsten te voorkomen.
- Zodra alle worstjes zijn gevuld, draai ze om de gewenste lengte af te snijden en knoop dan het uiteinde van elke worst dicht met Worsttouw.
- Prik met een naald of tandenstoker gaatjes in de worsten om luchtbellen te verwijderen.
- Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de worstjes toe en laat ze 20-30 minuten pruttelen, of tot ze gaar zijn.
- Verwijder de worstjes uit het water en laat ze even afkoelen.
- Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Gril de worstjes aan elke kant tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
- Serveer de zelfgemaakte Merguez worstjes warm, eventueel met een frisse salade, couscous of platbrood.
Geniet van deze heerlijke Merguez worstjes, gekruid met de authentieke Merguez kruidenmix van Rowei Specerijen!
Land van herkomst
Nederland
Online bestellen
Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van 105 gram en in composteerbare stazakken van 215 gram en 950 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!
Ingrediënten
kruiden en specerijen (paprika, peper, knoflook, MOSTERD, tomaat), aroma, gehydroliseerd SOJA-eiwit, dextrose, zout, voedingszuur (E300), paprikaconcentraat.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1274 kJ |
Energie | 304 kcal |
Vetten | 8.2 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,8 gram |
Koolhydraten | 40.7 gram |
waarvan suikers | 12.4 gram |
Eiwitten | 11.8 gram |
Vezels | 25.3 gram |
Zout | 39,2 gram |
Specificaties
Gebruik: 50 gram per kilo.
Bewaaradvies: koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: MOSTERD, SOJA
GMO vrij
Kwaliteit
Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.
Verpakking | Glazen potje (105 gram), Stazak (215 gram), Stazak (950 gram) |
---|