Ascorbinezuur (E300) vitamine C

7,3940,69

Ascorbinezuur (E300) vitamine C

Ascorbinezuur (E300), oftewel vitamine C, is een voedingszuur dat wordt gebruikt om de houdbaarheid van een product te verlengen. De stof heeft meerdere toepassingsmogelijkheden, maar wordt voornamelijk gebruikt om de kwaliteit van meel te waarborgen. Ascorbinezuur is de chemische benaming voor vitamine C.

Meel- of broodverbeteraar?

Ascorbinezuur wordt vaak broodverbeteraar of meelverbeteraar genoemd. Wat is nou precies het verschil hiertussen? Een broodverbeteraar wijzigt de eigenschappen van brood. Het wordt hierdoor langer houdbaar en krijgt het een extra smaak of kleur. Ascorbinezuur heeft een versterkend effect op de glutenvormende eiwitten die in meel zitten. Bepaalde soorten meel uit gematigdere klimaten hebben nog een extra toevoeging ascorbinezuur nodig, zodat het brood niet te compact wordt. Door ascorbinezuur te gebruiken, worden de glutenvormende eiwitten in het meel versterkt. Ascorbinezuur zorgt dus voor een verbetering van de eigenschappen van het meel. Daarom is het feitelijk een meelverbeteraar!

Gebruik ascorbinezuur (E300) vitamine C poeder

Vitamine C poeder kan makkelijk opgelost worden in vloeistoffen of door de voeding worden gemengd.

Land van herkomst

Dit product  komt uit China

Ascorbinezuur (Vitamine C) kopen

Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van 185 gram en in composteerbare stazakken van 330 gram en 1500 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!

Voedingswaarde aardappelzetmeel

Ingrediënten: voedingszuur (E300)

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 0 kJ
Energie 0 kcal
Vetten 0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 0 gram

Specificaties

Gebruik: Naar smaak
Bewaaradvies: Koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Glazen potje (185 gram), Stazak (330 gram), Stazak (1500 gram)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: