Citroenzuur (E330)

9,29

Citroenzuur (E330)

Citroenzuur (E330) is een organisch zuur, wat betekent dat het een biologische oorsprong heeft. Het is een antioxidant dat voorkomt in citrusvruchten. Voorheen werd het gewonnen uit citrusvruchten, maar tegenwoordig wordt het steeds vaker gewonnen uit suiker met behulp van bepaalde schimmels. Citroenzuur wordt vaak toegevoegd aan levensmiddelen. Zo zit het bijvoorbeeld in jam, snoepjes en ijs. 

Conserveermiddel

Citroenzuur (E330) wordt toegepast voor de smaak, om versterking te realiseren van andere stoffen, om bruine verkleuring te voorkomen en voor versteviging. Omdat er veel vraag is naar citroenzuur en er te weinig aanbod van citrusvruchten is, wordt citroenzuur tegenwoordig fabrieksmatig gemaakt van de schimmel Aspergillus Niger. Hierdoor is het mogelijk om snel grote hoeveelheden te verkrijgen. De schimmels worden daarna gevoed met een suikeroplossing die vaak bestaan uit fructose, suiker of maïs. Door de toevoeging van deze suikers wordt de groei gerealiseerd.

Verschil citroenzuur & ascorbinezuur

Vaak wordt gedacht dat citroenzuur en ascorbinezuur (E300) hetzelfde zijn. Dit is echter niet het geval! Ascorbinezuur is vitamine C en heeft dus een totaal ander molecuul. Zowel citroenzuur en ascorbinezuur komen voor in citrusvruchten, dus de verwarring is logisch te verklaren.

Land van herkomst

Duitsland

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in een composteerbare stazak van een kilo. Heb je vragen over dit conserveermiddel of over onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je product wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog online!

Ingrediënten

Voedingszuur E330

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 418,76 kJ
Energie 100 kcal
Vetten 0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 0 gram

Specificaties

Gebruik: Naar toepassing
Bewaaradvies: Koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Stazak (1 kilo)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: