Colorozozout / Nitrietzout 0,6%

2,61

Colorozozout / Nitrietzout 0,6%

Colorozozout / Nitrietzout wordt ook wel kleurzout genoemd. Het nitriet in het zout zorgt voor de kleuring van vlees. Nitrietzout is een vacuümzout, dat bij uitstek geschikt is voor de verwerking van vlees. Het wordt vaak toegepast bij het maken van bijvoorbeeld worsten. Het zout zorgt zowel voor de bevordering van de houdbaarheid, als de uitstraling van het vlees. Daarnaast heeft het ook nog een anti-microbiële werking. Nitriet zorgt in het rauwe vlees voor de omzetting van myoglobine naar nitrosomyoglobine, waardoor het product een roze kleur krijgt.

Voor een mooie uitstraling en de houdbaarheid van vlees

Door colorozozout / nitrietzout toe te voegen tijdens het bereidingsproces van vleeswaren, voorkom je allereerst de bacteriegroei en verleng je daarmee de houdbaarheid van je vleesproducten. Door het toevoegen van colorozozout / nitrietzout wordt het vlees minder gevoelig voor veranderingen van temperatuur en gaat het kleurverlies tegen. De toepassing van het zout is door het toe te voegen aan de kruiden en specerijen waarmee je gaat werken. De hoeveelheid colorozozout / nitrietzout die je gaat gebruiken, is afhankelijk van het totaalgewicht jouw specifieke product.

Dosering zout

Colorozozout / Nitrietzout moet je altijd gedoseerd gebruiken. Nitriet kan in te grote hoeveelheden namelijk giftig zijn. Let er daarom altijd goed op dat je het gebruikt volgens recept of aan de hand van een handleiding.

Land van herkomst

Nederland

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in strooibussen van 400 gram, 800 gram en een zak van 2 kilo. Heb je vragen over deze mix of onze andere kruiden en specerijen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je product wordt netjes verpakt en verzonden.

Ingrediënten

zout, conserveermiddel: E250, antibakmiddel: E535

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 0 kJ
Energie 0 kcal
Vetten 0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 99,2 gram

Specificaties

Gebruik: Naar smaak
Bewaaradvies: Koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: Geen allergeen bevattende ingrediënten
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Stazak (1 kilo)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: