Dextrose

3,707,01

Dextrose

Dextrose is een natuurlijke stof die uit verschillende vruchten kan worden gehaald. Het is te gebruiken als zoetstof en staat ook wel bekend onder de naam druivensuiker. Deze vorm van suiker is minder zoet dan gewone suiker. Naast het gebruik als zoetstof bij het koken, wordt het ook veel door sporters gebruikt omdat deze vorm van suiker direct wordt opgenomen in het bloed.

Wist je dat dextrose ook in het menselijk lichaam voorkomt? We noemen deze natuurlijke stof bij mensen alleen niet dextrose, maar glucose. Dextrose is de benaming die in de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt voor deze vorm van suiker. Je kunt het als zoetstof gebruiken in verschillende recepten. De zoetkracht is gemiddeld te noemen. Zo is dextrose zoeter dan bijvoorbeeld lactose, maar minder zoet dan fructose en sacharose. Het verschil met gewone suiker merk je tijdens het koken en bakken zelf niet. Het verschil in smaak kun je wel merken. De smaak van dextrose is namelijk zo’n 30% minder zoet dan de smaak van gewone suiker. Met die wetenschap kun je met de dosering spelen en meer invloed uitoefenen op hoe zoet je recepten worden.

Een zoetstof en energiebooster
Dextrose, ook wel druivensuiker genoemd, wordt niet alleen gebruikt om een zoete smaak aan producten te geven. Het wordt ook vaak gebruikt vanwege de voordelen die het heeft voor de gezondheid ten opzichte van gewone suiker. Dextrose is namelijk een eenvoudige suiker die rijk is aan koolhydraten. Deze stof is daarnaast cholesterol-, natrium- en vetvrij. Omdat dextrose vrijwel direct wordt opgenomen in het bloed zorgt het meteen voor een energieboost. Je hebt vast wel eens gehoord dat iemand “even een dextrootje moest nemen”. Daar wordt dan een tablet Dextro Energy mee bedoeld als men vermoedt dat de bloedsuikerspiegel te laag is. Door de snelle opname in het bloed wordt het graag gebruikt door sporters. Het is daarbij zeker geen slechte stof, zolang je het maar gebruikt met mate.

Land van herkomst

België

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in composteerbare stazakken van 220 gram en 850 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog online!

Ingrediënten

dextrose

Voedingswaarde per 100 gram

Energie  1541,04 kJ
Energie  368 kcal
Vetten  0 gram
waarvan verzadigde vetzuren  0 gram
Koolhydraten  92 gram
waarvan suikers  91,8 gram
Eiwitten  0 gram
Vezels  0 gram
Zout  0 gram

Specificaties

Gebruik: afhankelijk van toepassing, naar smaak
Bewaaradvies: koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Zak (220 gram), Zak (850 gram)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: