Keukenzout Extra Fijn

2,65

Keukenzout Extra Fijn

Keukenzout is het zout waar wij allen mee bekend zijn. De scheikundige naam van keukenzout is natriumchloride (NaCl) en bestaat voor 39,5 procent uit natrium en 60,5 procent uit chloride. Natrium helpt ons lichaam om de vochtbalans en de bloeddruk te reguleren. De toepasbaarheid van keukenzout is enorm groot. Zo wordt het gebruikt voor onder andere voedselconservering en als smaakmaker. 

Het verschil tussen keuken- en zeezout

Naast keukenzout kennen we natuurlijk ook zeezout. Het verschil tussen deze twee zouten zit in de manier waarop de zouten worden gewonnen. Keukenzout wordt na de winning chemisch gezuiverd en verhit, waarna het wordt uitgekristalliseerd. Zeezout kent een andere smaak, omdat het bestaat uit meerdere soorten zouten. Zeezout wordt verkregen door zon en wind en heeft daarom een ecologisch kenmerk. Beiden zoutsoorten bevatten NaCl en het verschil is dan ook alleen de smaak.

Land van herkomst

Dit zout komt uit Nederland.

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in een composteerbare stazak van 1 kilo. Heb je vragen over dit product of onze andere kruiden en specerijen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je zout wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog online!

Ingrediënten

zout

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 0 kJ
Energie 0 kcal
Vetten 0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 99,8 gram

Specificaties

Gebruik: naar smaak
Bewaaradvies: Koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

 

Verpakking

Stazak (1 kilo)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: