Koudbinder

9,2924,29

Koudbinder

Koudbinder is een bindmiddel dat je bij verschillende recepten goed kan gebruiken. Het heeft voornamelijk de functie om de viscositeit van een vloeistof te verhogen zodat bijvoorbeeld soepen en sauzen de gewenste dikte krijgen. Het wordt ook in recepten gebruikt om verschillende natte producten, die van nature niet goed met elkaar mengen, met elkaar te binden.

Je hebt vast wel eens gemerkt dat natte producten niet altijd vanzelf goed met elkaar mengen. Door het gebruik van koudbinder bespaar je jezelf tijd en moeite. Na het toevoegen raakt de vochtafscheiding van de natte producten namelijk gestabiliseerd, waardoor de producten goed met elkaar kunnen mengen. Ook wanneer je bereide producten nog te veel vocht bevatten, kan je deze binder goed gebruiken. Onze koudbinder bestaat uit een samenstelling van verdikkingsmiddel en dextrose en heeft een neutrale basissmaak.

Gebruik bij producten met een lage temperatuur
Waar je “het ijzer moet smeden als het heet is”, moet je koudbinder gebruiken als je producten nog koud zijn. Dit bindmiddel is namelijk alleen geschikt om toe te voegen aan producten die nog een lage temperatuur hebben. Gelukkig helpt de naam van dit bindmiddel ons daar prima aan herinneren, dus zal je hiermee niet snel in de fout gaan. Het product verliest zijn werking als het wordt toegevoegd tijdens het verwarmingsproces van de producten. Eenmaal afgekoeld is de koudbinder wel weer toe te voegen. De geadviseerde dosering is 5 gram koudbinder per kg voedingsmiddel. Nadat je de koudbinder enkele minuten hebt laten intrekken, controleer je of de koudbinder voor voldoende effect heeft gezorgd en voeg je zo nodig nog wat van dit bindmiddel toe.

Te gebruiken bij iedere gang
Koudbinder wordt veel gebruikt om soepen, vloeistoffen en sauzen te binden en op de gewenste dikte te krijgen. Daarnaast is koudbinder ook een veelgebruikt bindmiddel om ervoor te zorgen dat de vochtafscheiding van groenten, vlees en salades wordt gestabiliseerd. Maar ook desserts als pudding krijgen dankzij koudbinder het gewenste resultaat. Zo kan koudbinder bij iedere gang van een diner goed van pas komen.

Land van herkomst

Nederland

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in composteerbare stazakken van 260 gram en 890 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!

Ingrediënten

dextrose, verdikkingsmiddel: E415

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 924,62 kJ
Energie 220,8 kcal
Vetten 0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 82 gram
waarvan suikers 55,1 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 26,8 gram
Zout 0 gram

Specificaties

Gebruik: 5 gram per kilogram
Bewaaradvies: koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Stazak (260 gram), Stazak (890 gram)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: