Natriumascorbaat E301 (vitamine C)

6,4924,99

Natriumascorbaat E301 (vitamine C) 

Natriumascorbaat (E301), ook wel vitamine C genoemd, is één van de minerale zouten en lijkt op ascorbinezuur (vitamine C). Net als de natuurlijke ascorbinezuur (vitamine C) helpt natriumascorbaat de bruining van voedselmiddelen tegen te gaan. Je kunt het poeder eenvoudig verspreiden over je voedsel of oplossen in vloeistoffen. 

Het verschil tussen ascorbinezuur (E300) en natriumascorbaat (E301)

Goed om te weten is dat vitamine C soms wordt weergeven als E-300 (ascorbinezuur) en soms als E-301 (natriumascorbaat). Zowel ascorbinezuur als natriumascorbaat zijn vormen van vitamine C. Natriumascorbaat kun je eerder indelen onder de minerale zouten en ascorbinezuur is eerder een zuivere vorm van vitamine C. Natriumascorbaat is milder en bevat minder zuur en is daardoor beter voor de maag dan ascorbinezuur. 

Natriumascorbaat E301 is dus een antioxidant. Antioxidanten zijn vitamines en mineralen die het lichaam helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast helpt het de bruine verkleuring van je product tegen te gaan en wordt het daarom vaak gebruik als conserveermiddel bij voedselproductie. 

Na deze uitleg tot de conclusie gekomen dat je op zoek bent naar  Ascorbinezuur (E300)? Klik dan hier!

De voordelen van vitamine C

Natriumascorbaat is vitamine C in poedervorm. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en bevordert daardoor de weerstand. Ook is vitamine C een belangrijke vitamine bij de verzorging van de huid van binnenuit, maar het is ook belangrijk voor de botten en tanden. 

Natriumascorbaat heeft dus verschillende voordelen, maar het gebruik van dit poeder is wel aan regels verbonden. Voor meer informatie kun je de website van de Europese Unie (Food Additives Database) raadplegen. 

Land van herkomst

China

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar in een glazen potje van 170 gram en in composteerbare stazakken van 325 gram en 1150 gram. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!

Ingrediënten

voedingszuur E301

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 0 kJ
Energie 0 kcal
Vetten 0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 0 gram

 

Specificaties

Gebruik: Naar gebruik
Bewaaradvies: Koel, droog en donker
Houdbaarheid: 24 maanden
Allergenen: –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Glazen potje (170 gram), Stazak (325 gram), Stazak (1150 gram)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: