Vetbindmiddel

5,2914,99

Vetbindmiddel

Een bindmiddel is een grondstof die het vermogen heeft om vloeibare voeding te verdikken. Er staan verschillende bindmiddelen, waarvan het vetbindmiddel (ook wel fosfaat mix genoemd) één van de vaakst gebruikte bindmiddelen is. Vetbindmiddel kan je gebruiken om je product meer dikte of stevigheid te geven.

Bepaalde producten kunnen soms wel wat extra dikte en stevigheid gebruiken. Met een voedingsbindmiddel kun je jouw vloeibare product extra dikte geven zonder dat je de eigenschappen van je gerecht veranderd. Er bestaan verschillende soorten bindmiddelen zoals maizena en tarwezetmeel. Het meest gebruikte bindmiddel is echter vetbindmiddel.

Fosfaat mix met verschillende voordelen

Dit bindmiddel bestaat uit diverse emulgatoren. Een emulgator is een natuurlijke of chemische bereide stof die het mogelijk maakt om vet en water te binden tot één geheel. Vetbindmiddel is voornamelijk een veelgebruikt ingrediënt in vlees- en gevogelte doordat het zowel de waterbinding, de eiwit functionaliteit, als de smaak verbetert. Vetbindmiddel heeft ook het vermogen om de houdbaarheid van je product te verlengen. 

Vetbindmiddel is voornamelijk geschikt als bindmiddel in diverse worst of vleesproducten. Je kunt er echter veel meer kanten mee op. Zo zou je het ook kunnen gebruiken om je soepen, jus of sauzen de gewenste dikte te geven. Daarnaast is het ook geschikt voor zoete gerechten zoals vla of puddingen. Per kilo aan producten gebruik je twee tot vijf gram van het poeder. 

Land van herkomst

Nederland

Online bestellen

Dit product is verkrijgbaar  in composteerbare stazakken van 240 gram en 1 kilo. Heb je vragen over dit product of onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten. Je bestelling wordt netjes verpakt en verzonden. Bestel vandaag nog je kruiden & specerijen online!

Ingrediënten

stabilisatoren (E450, E451, E452)

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 0 kJ
Energie 0 kcal
Vetten 0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 0 gram
Vezels 0 gram
Zout 70,6 gram

Specificaties

Gebruik: 2 tot 5 gram per kilogram
Bewaaradvies: koel, droog en donker bewaren
Houdbaarheid: zie etiket
Allergenen:  –
GMO vrij

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

Stazak (240 gram), Stazak (1 kilo)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: