Schapensnaren 22/24 – 13+ meter

16,50

Schapensnaren 22/24 – 13+ meter

Ben je op zoek naar schapensnaren om zelf merguez worstjes mee te maken? Dan zijn de schapensnaren 22/24 wat voor jou! Schapensnaren worden ook wel schapendarmen genoemd en is onderdeel van de dunne darm van schapen. De schapensnaren zijn daarom ideaal wanneer je dunne worstjes, barbecue worstjes of borrelworst wil gaan maken. 

Er bestaan dus twee typen darmen: natuurdarmen en kunstdarmen. Droge worsten bijvoorbeeld worden gemaakt van natuurdarmen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit darmen van een dier. Natuurdarmen zijn eetbaar en hebben vaak geen perfecte vorm. 

Eveneens bestaan er verschillende typen natuurdarmen. De dunne darmen van een schaap wordt een schapensnaar of schapendarmen genoemd. Het is de dunste soort darm die gebruikt wordt voor het bereiden van worsten. Dit type darm is dan ook het meest geschikt voor het bereiden van kleine en dunne worstjes zoals bijvoorbeeld knakworsten of barbecue worstjes. Knakworsten kan je bereiden met varkensvlees, maar de kippenvlees variant en de vegetarische variant wordt ook steeds populairder. 

Kaliber 22/24 betekent dat de darmen geschikt zijn voor een worstje met een diameter van 2,2 tot ongeveer 2,4 centimeter. Daarnaast zijn deze schapensnaren opgestroopt, wat betekent dat de darmen over een tube of plastic strookje zijn vastgemaakt. De schapensnaren zijn ook geschikt voor het maken van merguez worstjes. Merguez worstjes hebben een licht pittige smaak en zijn lekker voor op de barbecue of grill. Mocht je met de schapensnaren merguez worstjes willen bereiden, bekijk dan ook eens onze merguez kruiden!

Land van herkomst

Dit product is afkomstig uit Nederland. 

Online bestellen

Heb je vragen over schapensnaren 22/24 of over andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over dit product en onze andere producten. Je product  wordt netjes verpakt en verzonden. 

Kwaliteit

Wij produceren en verkopen uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Verpakking

13+ meter, Hank (91,3 meter)

AANBEVOLEN DOOR ONZE KRUIDENSPECIALISTEN: